Kunstencentrum de Kom

Cello les voor jeugd en jongeren in De Kom, Stadstheater en Kunstencentrum.

De cello is een veelzijdig strijkinstrument dat zowel solistisch wordt gespeeld als in orkest- en ensembleverband. Er is heel veel muziek voor cello geschreven, van barok- tot popmuziek. De cello wordt bespeeld met een strijkstok en rust met een uitschuifbare punt op de grond. De cursist kan tijdens de les al snel stukken spelen voor 2 cello’s (duetten) en zich door moderne cd’s laten begeleiden.

www.dekom.nl/cursussen/72/cello/ Kinderen en jongeren kunnen aansluiten bij de jeugdorkesten van De Kom.  dekom.nl/cursussen/114/’t_JoNg/ en www.dekom.nl/cursussen/muziek/orkesten_en_ensembles/

Samenspelen

Samen muziek maken is niet alleen leuk, het bevordert ook je muzikale ontwikkeling. Daarom spelen muziekcursisten bij De Kom veel samen met medecursisten, zowel in de lessen als tijdens voorstellingen, presentaties en concerten. Er is veel ruimte om de muzieklessen in te richten naar de wensen van de cursist.

Aanschaf instrument

De docent adviseert graag over de aanschaf van een instrument. De meeste instrumenten kunnen ook worden gehuurd, bijvoorbeeld via Stichting Instrumentenfonds Nieuwegein.

De cello lessen van Kunstencentrum de Kom vinden plaats dinsdagmiddag/-avond op de 4e verdieping van Stadstheater Kom in een mooie lichte lesruimte. Er zijn verschillende les mogelijkheden, bekijk hiervoor de website.  Tijdens de lessen vind ik  het belangrijk dat het aanleren van kwalitatief goed cellospel op een persoonlijke en ontspannen wijze plaatsvind waarbij speelplezier voorop staat. Starten met cellolessen kan gedurende het gehele cursusjaar, de resterende lessen tot en met juni worden dan berekend.

Voor informatie en gratis proefles

Frank Linschoten Cello docent: 06 19067441, Kunstencentrum de Kom in Nieuwegein. Of via de cursistenadministratie: 030-604 38 92, www.dekom.nl/informatie/ – ma t/m vr 13.00-16.00 uur.

Tarieven seizoen 2016-2017 (35 weken)

jeugd t/m 20 jaar

15 minuten (groepsles) – € 455,-
20 minuten (+ samenspel) – € 715,-
20 minuten – € 565,-
30 minuten (+ samenspel) – € 980,-
30 minuten – € 830,-
5-urenkaart – € 328,-

volwassenen -vanaf 21 jaar
Voor cursisten vanaf 21 jaar wordt het onderwijs verzorgd door docentencollectief De KunstKombinatie inschrijven.

Uitgebreide informatie cello les in Kunstencentrum de Kom

  • Cello spelen voor kinderen: Wanneer je strijken op 4 snaren leuk vindt en je houdt van lagere tonen dan is de cello echt iets voor jou. Je leert al snel veel leuke korte liedjes spelen. Leuke vrolijke muziek vaak met cd begeleiding. Regelmatig speel je ook liedjes samen met andere cello leerlingen tijdens de cello les.
  • Moderne Lesmethodes met cd voor kinderen. Door de stapsgewijze gekozen opbouw van lesmateriaal is cello een goed te leren instrument. Zelfwerkzaamheid wordt sterk gestimuleerd. Cello is een instrument om veel liedjes op te spelen, net zoals bij viool, dwarsfluit en piano bij voorbeeld. Vanaf de eerste lessen begin je meteen al eenvoudige liedjes te spelen.
  • Methodes: Er worden voor kinderen leuke moderne Amerikaanse en Engelse geïllustreerde cello lesmethodes gebruikt met cd begeleiding. Daarnaast worden vlotte cello duetten(voor 2 cello’s) gespeeld. Later kan naar keuze mooie klassieke stukken gespeeld worden. De muziek is gericht op kinderen en is vrolijk en vlot
  • Cello lessen waar kwaliteit en speel plezier voorop staan. Ik vind het belangrijk dat het aanleren van kwalitatief cellospel op een persoonlijke en ontspannen wijze plaatsvind waarbij speelplezier voorop staat.
  • Samenspel met andere instrumenten. Cello is heel geschikt om mee samen te spelen met andere instrumenten. Bijvoorbeeld met viool, dwarsfluit, blokfluit, piano enz.  er zijn veel mogelijkheden om samen te spelen met andere instrumenten tijdens de lessen in ensembles en op leerlingen voorspeelavonden.
  • Twee keer per jaar een Leerlingen Presentatie – Voorspeelavond.
  • Twee keer per jaar krijgt iedere celloleerling de gelegenheid om voor elkaar en met elkaar voor de ouders en bekenden op te treden in Kunstencentrum de Kom
  • Cellohuur of kopen. Info via Frank Linschoten.
  • Cellomaat. De cello is er in verschillende maten afhankelijk van je leeftijd en lengte wordt de cello maat bepaald. Meestal speel je gemiddeld 2 jaren op dezelfde maat cello. Het is goed om voor het huren van een cello de maat, b.v. tijdens een proefles, even goed de maat te bepalen.
  • Orkesten en ensembles. Strijkers ensemble Kunstencentrum de Kom heeft meerder ensembles waaronder een strijkers ensemble, en jeugdorkesten Jeugdorkesten van De Kom.