Kunstenhuis Biltse Muziekschool – cello les voor kinderen, jeugd en jongeren

Frank heeft veel ervaring als docent aan volwassenen aan kinderen en jongeren. Zijn ervaring is dat motivatie belangrijker is dan leeftijd. Naast het feit dat motivatie heel belangrijk is bij het leren van een nieuw instrument. Het seizoen loopt jaarlijks van september tot en met juni, starten in de loop van het cursusjaar is tevens mogelijk.

Cello spelen voor kinderen, jeugd en jongeren

Wanneer je strijken op 4 snaren leuk vindt en je houdt van lagere tonen dan is de cello echt iets voor jou. Je leert al snel veel leuke korte liedjes spelen. Leuke vrolijke muziek vaak met cd begeleiding. Regelmatig speel je ook liedjes samen met andere cello leerlingen tijdens de cello les.

Celloles voor volwassenen: er zijn in Kunstenhuis ‘Het Lichtruim’ verschillende les mogelijkheden beschikbaar voor volwassenen.

Moderne lesmethodes met cd voor kinderen. Door de stapsgewijze gekozen opbouw van lesmateriaal is cello een goed te leren instrument. Zelfwerkzaamheid wordt sterk gestimuleerd. Cello is een instrument om veel liedjes op te spelen, net zoals bij viool, dwarsfluit en piano bijvoorbeeld. Vanaf de eerste lessen begin je meteen al eenvoudige liedjes te spelen. Er worden voor kinderen leuke moderne Amerikaanse en Engelse geïllustreerde cello lesmethodes gebruikt met cd begeleiding. Daarnaast worden vlotte cello duetten(voor 2 cello’s) gespeeld. Later kan een keuze gemaakt worden om mooie klassieke stukken te spelen. De muziek is gericht op kinderen en is vrolijk en vlot met cd begeleiding. Deze boeken stimuleren zelfwerkzaamheid. Met een goede opbouw in speel en leer materiaal is cello spelen ook voor volwassenen leuk en goed aan te leren. Met een goede opbouw in noten leren lezen. Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen voordat je begint. Daarnaast kunnen klassieke stukken en methodes gespeeld worden.

Frank vindt het belangrijk dat het aanleren van kwalitatief cellospel op een persoonlijke en ontspannen wijze gebeurt, waarbij speelplezier voorop staat. Voor kinderen als volwassenen. Cello is heel geschikt om samen (mee) te spelen met andere instrumenten. Bijvoorbeeld met viool, dwarsfluit, blokfluit en piano.

Les mogelijkheden

  • Wekelijkse les van 30 minuten (37 lessen)
  • Wekelijkse les van 45 minuten (37 lessen)
  • 2-wekelijkse les van 40 minuten (18 lessen)
  • 2-wekelijkse les van 60 minuten (18 lessen)

Er zijn verschillende les vormen mogelijk, vraag bij Frank naar alle mogelijkheden.  Starten met cellolessen gedurende het gehele cursusjaar is het mogelijk. Na een proefles is aansluitend een opstapcursus van 4 lessen mogelijk.

Docent Frank Linschoten

Frank Linschoten heeft ca. 20 jaar ervaring als cello docent. Hij geeft cello les aan kinderen en volwassenen. Diploma’s: HBO Conservatorium studie aan Conservatorium van Amsterdam. Hij is een cello docent op de Biltse Muziekschool.
 Daarnaast geeft hij ook celloles aan (muziekschool) Kunstencentrum de Kom in Nieuwegein en in het Kunstgebouw Leusden in Leusden (voorheen Muziekschool Leusden) en privéles in Amersfoort.
Hij concerteert zelf regelmatig met een duo voor cello en dwarsfluit, duo voor cello en piano en een cello solo programma en hij speelt in een strijkkwartet.
 Optredens o.a. in Amsterdam;Portugese Synagoge, tijdens een festival in Zeeland,Bilthoven; Julius Röntgenzaal en Nieuwegein: ING zaal van Kunstencentrum de Kom, Nieuwegein en Rabobank Leusden. Herfst 2007 tournee in Israël met duo dwarsfluit en cello.

Informatie

Is aan te vragen via:   cellolesfranklinschoten@hotmail.com / 06-19067441. Wanneer je de cello wilt proberen dan is er de mogelijkheid voor een gratis proefles. Cellospelen is leuk ! Start jaarcursus cello lessen per augustus of tijdens het seizoen indien plaats.

Ervaar hoe leuk het is om te strijken en met de vingers van de linkerhand 4 tonen te gaan leren spelen per snaar. 
Celloles kan vanaf (6-) 7 jaar voor kinderen in de basisschool en middelbare school leeftijd.

Cello verhuur

Het is goed om voor het huren van een cello de maat even goed te bepalen, bv. tijdens een proefles. De cello is er in verschillende maten afhankelijk van je leeftijd en lengte wordt de cello maat bepaald. Het is goed om voor het huren van een cello de maat, b.v. tijdens een proefles, even goed de maat te bepalen. Doorgaans speel je gemiddeld 2 a 3 jaren op dezelfde maat cello. Instrumenten huren kan via de muziekschool zelf: via verhuur Biltse Muziekschool. info dhr. De Boer 030 2283026 of onder andere via:
 Contrada Musica  te Amersfoort, Van der Knaap te Baarn en Stam te Utrecht.

Orkest en ensembles voor strijk instrumenten

De Biltse Muziekschool heeft verschillende ensembles. Cello Leerlingen Presentatie in Theater het Lichtruim. Minimaal 2 keer per jaar krijgt iedere celloleerling de gelegenheid om voor elkaar en met elkaar voor de ouders en bekenden op te treden. Tijdens een cello les spelen leerlingen ook liedjes samen met de cellodocent en met andere cello leerlingen.

Moderne lesmethodes met cd voor kinderen

Er worden voor kinderen leuke moderne Amerikaanse en Engelse geïllustreerde cello lesmethodes gebruikt met cd begeleiding. Daarnaast worden vlotte cello duetten (voor 2 cello’s) gespeeld. Later kan naar keuze mooie klassieke stukken gespeeld worden. De muziek is gericht op kinderen en is vrolijk en vlot.

Op de cello leer je al snel veel leuke liedjes. Cello spelen is leuk, kom de cello een keer gratis uitproberen, er staat dan een instrument voor je klaar. 
De cello heeft een mooie warme diepe klank. 
Wanneer je ervaart tijdens een proefles dat je strijken op 4 snaren en met de vingers vaker korte liedjes spelen. Vrolijke muziek, vaak met cd begeleiding. Door stapsgewijs gekozen opbouw van lesmateriaal is cello een goed te leren instrument. Zelfwerkzaamheid wordt sterk gestimuleerd. 
Cello is een instrument om veel liedjes op te spelen, net zoals bij viool, dwarsfluit en piano bij voorbeeld. Vanaf de eerste lessen begin je meteen al eenvoudige liedjes te spelen.

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website: Kunstenhuis ‘Het Lichtruim’