Kunstenhuis Biltse Muziekschool

Cello les voor volwassenen

Cello les in Kunstenhuis Biltse Muziekschool in Bilthoven voor volwassenen.

Het is gedurende het gehele cursusjaar (van september tot en met juni) mogelijk een gratis proefles cello af te spreken (30 minuten). In juli en augustus op andere locatie mogelijk. Aansluitend opstapcursus van 4 lessen mogelijk. Starten met reguliere lessen in september tijdens het cursusjaar, indien plaats op dat moment ook mogelijk.

Cello leren bespelen voor volwassenen

Mijn ervaring is (ca. 20 jaar) dat ook wanneer je als volwassene met cello spelen begint dit goed mogelijk is en dit kan veel plezier en voldoening geven. Het is voor mij niet waar gebleken dat je alleen cello leert spelen als je op je 7 jarige leeftijd met spelen begint. Motivatie is veel belangrijker dan leeftijd.
Moderne methodes voor volwassenen. Met een goede opbouw en afwisseling in speel en leer materiaal is cello spelen voor volwassenen leuk en goed aan te leren. Met een stapsgewijze opbouw in noten leren lezen. U hoeft nog geen noten te kunnen lezen voordat u begint. Er worden moderne methodes gebruikt, een aantal met cd en daarnaast klassieke methodes. Deze boeken stimuleren zelfwerkzaamheid en de les sfeer is ontspannend. Ik vind het belangrijk dat het aanleren van kwalitatief cellospel op een persoonlijke en ontspannen wijze gebeurt waarbij speelplezier voorop staat.

Samenspel op de Biltse Muziekschool

Om te beginnen tijdens de les speel je samen duetten met de docent. Daarna met andere volwassen celloleerlingen van gelijk niveau onderling. Later met andere volwassenen op andere instrumenten. Bij voorbeeld met viool, dwarsfluit, blokfluit, piano enz. De muziekschool heeft een ensembles voor jeugd en volwassenen. o.a strijkkwartetten en barokensembles. Je bent van welkom om de cello 1 keer gratis te komen proberen.

Cello docent

Frank Linschoten heeft ca. 20 jaar ervaring als cello docent aan de Biltse. Hij geeft cello les aan kinderen en volwassenen. Diploma’s: HBO Conservatorium studie aan Conservatorium van Amsterdam. Hij is cello docent op de Biltse Muziekschool. Daarnaast geeft hij ook celloles aan (muziekschool) Kunstencentrum de Kom in Nieuwegein en in het Kunstgebouw Leusden in Leusden (voorheen Muziekschool Leusden en tevens privéles in Amersfoort.

Hij concerteert zelf regelmatig met een duo voor cello en dwarsfluit, duo voor cello en piano en een cello solo programma en hij speelt in een strijkkwartet. Optredens o.a. in Amsterdam: Portugese Synagoge, tijdens een festival in Zeeland,Bilthoven, Julius Röntgenzaal en Nieuwegein in de ING zaal van Kunstencentrum de Kom, Nieuwegein en Rabobank Leusden. Herfst 2007 tournee in Israël met duo dwarsfluit en cello.

Cello maat. Volwassen spelen meestal op een 7/8 cello (dames) of 1/1 maat. Het is goed om voor het huren van een cello de maat even goed te bepalen, bv. tijdens een proefles.
Cello verhuur. Instrumenten verhuur Biltse Muziekschool. info dhr. De Boer 030 2283026. Voor ¼, ½, ¾ en 7/8 maat cello. Cello huurkoop of koop onder andere bij Contrada Musica te Amersfoort, Van der Knaap te Baarn en bij Stam in Utrecht