Scholen in de Kunst Leusden

Cellolessen voor kinderen en volwassenen.

Al 20 jaar kunnen kinderen en volwassenen bij cellodocent Frank Linschoten bij Scholen in de Kunst Leusden de cello leren bespelen. De ervaring leert dat zowel kinderen als volwassenen veel plezier beleven aan cellospelen, maar vooral ook aan de mogelijkheid om met anderen samen te musiceren. De lessen volgen een gedegen leerplan met o.a. leuke moderne methodes met cd, cello duetten en klassieke methodes. Waarbij ook speelplezier en ontspannen les sfeer belangrijk zijn. Tijdens de les wordt veel aandacht gegeven aan samenspel. d.m.v. cello duetten met de docent en samenspel van leerlingen onderling. In het Kunstgebouw is er ook volop de mogelijkheid voor samenspel met andere instrumenten.

De lessen kunnen in overleg met Frank in combinatie of individueel worden ingedeeld. De combinaties worden samengesteld met leerlingen van gelijk niveau en leeftijd. Er worden lessen voor zowel beginnend als gevorderd niveau gegeven.

Contactgegevens

Mailadres: cellolesfranklinschoten@hotmail.com
Telefoon: 06-19 06 74 41

Website: www.scholenindekunst.nl/   – Lesdag: donderdagmiddag/-avond.

Cello les mogelijkheden

Per week, 38 weken – Cello lessen voor seizoen 2016-2017:
20 minuten per week
40 minuten met 2 leerlingen per week, (20 minuten tarief)
40 minuten per 14 dagen
30 minuten per week
60 minuten per 14 dagen
4 introductie lessen , 20 of 30 minuten – 4 weken achter elkaar.
Gratis Proefles van 30 minuten

Aanvullende informatie

Frank heeft 20 jaar ervaring als cello docent aan 3 muziekscholen met cello les geven aan kinderen en volwassenen. Hij werkt aan 2 muziekscholen vanaf 1-09-2008 als zelfstandige in Scholen in de Kunst Leusden (voorheen Stichting Muziekschool Leusden), Kunstenhuis  Biltse Muziekschool en Kunstencentrum De Kom in Nieuwegein.

Cello lessen waar kwaliteit en speel plezier voorop staan. Ik vind het belangrijk dat het aanleren van kwalitatief cellospel op een persoonlijke en ontspannen wijze gebeurt waarbij speelplezier voorop staat. Voor kinderen zowel als volwassenen.

Cellospelen is leuk ! Kom de cello eens proberen tijdens een gratis proefles, cello is een instrument dat leuk is om te doen. Mijn ervaring is dat je de cello eerst een paar keer moet kunnen proberen.

Voor kinderen. Wanneer je strijken op 4 snaren leuk vindt en je houdt van wat lagere tonen dan is de cello echt iets voor jou. Je leert al snel veel leuke korte liedjes spelen. Leuke vrolijke muziek vaak met cd begeleiding en regelmatig speel je ook liedjes samen met andere cello leerlingen tijdens de cello les.

Voor volwassenen. Op de 2 muziekscholen en Scholen in de kunst Leusden, waar ik les geef heb ik een groot aantal volwassenen die met veel enthousiasme spelen en vlot vooruit gaan. Je bent van welkom om de cello een keer te komen proberen, voor een proefles of kennismakingsles. Het is gedurende het gehele jaar door mogelijk om een proefles cello af te spreken of een keer tijdens een les te komen kijken.

Lesmethodes

Cello is een instrument om veel liedjes op te spelen, vanaf de eerste lessen begin je meteen al eenvoudige liedjes te spelen. Frank gebruikt voor kinderen leuke moderne cello lesmethodes met cd begeleiding. Deze boeken zijn ook leuk geïllustreerd met plaatjes. Daarnaast worden cello duetten en later leuke klassieke stukken gespeeld. Samenspel met andere instrumenten. Cello is heel geschikt om mee samen te spelen met andere instrumenten. Bij voorbeeld met viool, dwarsfluit, blokfluit, piano enz. 2 keer per jaar een Leerlingen Presentatie – Voorspeelavond. 2 keer per jaar krijgt iedere celloleerling de gelegenheid om voor elkaar en met elkaar voor de ouders en bekenden op te treden in de Aula van Scholen in de Kunst Leusden.

Cellohuur: informatie via Frank Linschoten, of bij Contrada Musica te Amersfoort.

Cellomaat: De cello is er in verschillende maten afhankelijk van je leeftijd en lengte wordt de cello maat bepaald. Meestal speel je gemiddeld 2 jaren op dezelfde maat cello. Het is goed om voor het huren van een cello de maat, bijvoorbeeld tijdens een proefles, even goed de maat te bepalen.