Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Serie Paulusconcerten begint met cello en piano

Zaterdag 23 januari 2016 start de serie Paulusconcerten in de Pauluskerk op de Brink in Baarn de voorjaarsserie. De in Amersfoort woonachtige cellist Frank Linschoten zal het eerste concert van dit jaar voor zijn rekening nemen.

Frank Linschoten heeft een uitgebreide lespraktijk in Amersfoort en omgeving. Daarnaast is hij ook regelmatig als solist te beluisteren. Enige jaren was hij eerste cellist in de landelijk bekende concertserie Zaterdagmiddagmuziek in de Domkerk in Utrecht. Linschoten zal worden begeleid door Richard Vos, cantororganist van de Pauluskerk in Baarn, tevens één van de initiatiefnemers van de concerten.

Voor het concert op 23 januari 2016 zijn, om het nieuwe jaar in te luiden, een aantal bekende en een klein aantal minder bekende werken geprogrammeerd. Er staat onder andere een tweetal sonates van Vivaldi, een gedeelte van een sonate van Bach en het geliefde Kol Nidrei van Bruch op het programma. Richard Vos begeleidt op piano en klavecimbel, en zal bij de sonates van Vivaldi de continuopartij op de cello spelen. Klavecinist Paul Joosse zal hierbij begeleiden op het klavecimbel.

Het concert op zaterdag 23 januari 2016 in de Pauluskerk in Baarn begint om 15.30 uur. De toegang is vrij en aan de uitgang zal een deurcollecte gehouden worden.

Bericht in de Baarnsche Courant

 

Stuur mij een e-mail als je deelneemt:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht
1000


Terug