Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Concert-Celloconcert in het Mondriaanhuis

17-11-2013 @ 10:30 - 12:00

€12,50

Celloconcert in het Mondriaanhuis

Op zondag 17 november 2013 speelt cellist Frank Linschoten in het kader van de Museumconcerten in het Mondriaanhuis Amersfoort.

Linschoten speelt o.a. de cellosuites nummer 2 en 3 van Johann Sebastian Bach en ook werken voor cello en piano. Het concert begint om 10.30 uur in de foyer van het museum. Na afloop zijn de tentoonstellingen Monument Mondriaan en Mondriaan in de Polder te bezichtigen.

Frank Linschoten

Frank Linschoten (cello) studeerde aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Als solist was hij zes jaar verbonden aan het Kamerorkest van de Domkerk in Utrecht. Hij maakte diverse tournees in Frankrijk, Zwitserland en België met de Franse zanger/pantomimespeler Michel Orphelin uit Parijs. Ook vormde hij vele jaren een duo met pianiste Truus Nijessen. Met dwarsfluitiste Martine van de Velde gaf hij o.a. concerten in Jerusalem en Tel Aviv.
Frank Linschoten is verbonden als cellodocent aan de muziekschool Kunstenhuis Biltse Muziekschool en Theater en Kunstencentrum de Kom in Nieuwegein. Als zelfstandig docent geeft hij cello-les in Kunstgebouw Leusden en in Amersfoort.

Museumbezoek na afloop van het concert. Onder de titel Mondriaan in de Polder toont het museum momenteel werk uit de beginperiode van Piet Mondriaan, waarin het polderlandschap een belangrijke rol speelde. Daarnaast is er werk te zien van de hedendaagse kunstenaars Andrei Roiter, Frank Halmans en Paul de Reus. Zij ontwierpen een monument voor Mondriaan. Eén van de drie ontwerpen zal daadwerkelijk worden uitgevoerd op een prominente plek in Amersfoort. Bezoekers van de tentoonstelling mogen stemmen op hun favoriete ontwerp.

Concert, dubbel Kunst en Lunch

Cultuurliefhebbers met een brede belangstelling kunnen deze derde zondag van de maand voor de laatste keer gebruik maken van het arrangement Concert,dubbel Kunst en Lunch. Na het concert en museumbezoek in het Mondriaanhuis wacht het publiek een heerlijke lunch in het nabij gelegen restaurant Rijdesaandegracht, Krommestraat 10. Op vertoon van het museumticket ontvangt men daar 15 % korting op de lunch. De culturele dag kan worden besloten met een bezoek aan de ateliers en galeries voor moderne kunst die zijn aangesloten bij de Kunstkijkroute.

Reserveren

Reserveren voor het Museumconcert is gewenst en kan via 033-460 01 70 of info@mondriaanhuis.nl
Kosten: € 12,50 incl. koffie en museumbezoek (geen extra korting met Museumkaart). Aanvang: 10.30 uur (ontvangst 10.00 uur). Het concert vindt plaats in Mondriaanhuis Amersfoort, Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort

De klassieke ochtendconcerten van Museum Flehite vinden tijdelijk in het Mondriaanhuis plaats in verband met de noodzakelijke bouwwerkzaamheden aan de fundering die de komende periode bij Flehite plaatsvinden.

 

  Stuur mij een e-mail als je deelneemt:

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  1000

  Gegevens

  Datum:
  17-11-2013
  Tijd:
  10:30 - 12:00
  Kosten:
  €12,50
  Site:
  http://celloles-franklinschoten.nl/

  Locatie

  Mondriaanhuis Amersfoort
  Kortegracht 11
  Amersfoort, Utrecht 3811 KG Nederland
  + Google Maps
  Telefoon
  033-46 00 170
  Bekijk de site van Locatie

  Terug