Schrijf je nu in voor een gratis proefles en ervaar de mooie diepe warme klank met strijken op een cello.

Biografie

Al ruim 20 jaar geef ik celloles aan zowel kinderen, jongeren en volwassenen. Mijn opleiding voor cellist/docent volgde ik aan het hbo Conservatorium, hogescholen van Utrecht en Amsterdam.

Bij solocellisten van het Rotterdams Filharmonisch Orkest (Michel Roche) en solocellisten Amsterdams Concertgebouw Orkest (Jean Decroos, Tibor de Machula).

Ik maakte deel uit van het Europees Jeugd Orkest o.l.v. dirigent Claudio Abbado. Concerten in Avignon, Venetië, Salsburg, Berlijn, Kopenhagen, Gent en Londen. Hier is een opname van: zo klonk het EUYO orkest toen in een opname op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=f8tH7lGIQa0 

Beethoven, 4e pianoconcert EUYO & Claudio Abbado, dirigent en Pollini pianist. Voorts ging ik op diverse tournees in Frankrijk(Parijs en Nantes), Zwitserland(Montreux en Lausanne) en België(Bastogne) en Nederland (Den Bosch) met de Franse Zanger-pantomimespeler Michel Orphelin uit Parijs.  

Als 1e cellist was ik verbonden aan het kamerorkest van de Domkerk in Utrecht: ca. 250 concerten o.a. Johannes en Mattheus Passion van J.S. Bach met dirigent Maarten Kooij.

Met organist klavecinist Jan Jansen (voorheen organist Domkerk Utrecht) een concert voor cello en clavecimbel op kasteel Heeswijk.

Remplaceerde in het Radio Symfonie Orkest en Radio Kamerorkest en trad als solist op met enige amateur-orkesten. Zo klinkt het Radio Kamerorkest op dit moment met Mendelssohn. https://www.youtube.com/watch?v=u90QfO7VkCA&list=RDu90QfO7VkCA#t=9

Met pianiste Truus Nijessen had ik vele jaren een cello-piano duo. Wij concerteerden hiermee o.a. voor de prijsuitreiking voor Nederlandse letteren de “Van der Hoogprijs” in het Stadstheater – Zoetermeer, Raadhuis Hilversum; programma met schrijfster Hella Haasse, opening Julius Röntgenconcertzaal – Bilthoven, Rabobank concerten. Een 8-tal hele fijne concerten met wisselende programma’s voor cello en piano in Galerie t Juffersgat van Coby Mosterd-Huijgens in oud Amersfoort naast het Mondriaanhuis.

Daarna had ik een duo met de pianiste Ida Wildvank waarmee wij  met een Frans-Russisch programma optraden. Met dwarsfluitiste Martine van de Velde een duo voor dwarsfluit en cello. o.a. concerten in Jerusalem en Tel Aviv 2007 en Hollandse Schouwburg Amsterdam 2011 optreden tijdens herdenking Joden vervolging, met als spreker de Burgemeester van Amsterdam, toen de heer van der Laan. http://www.theagenda.nl/pda/?a=1&et=15&mID=24&d=01-05-2011&eID=550716&uID=

In 2013 een optreden voor de EO omroep ter gelegenheid van viering 65 jaar staat Israel in Tuschinsky Amsterdam. Kaarslicht concerten Portugese Synagoge met dwarsfluit en cello. Ik treedt voorts op met een cello solo programma o.a. concert Portugese Synagoge Amsterdam en solo programma met Bach en Andriessen in het Mondriaanhuis Amersfoort (november 2013) en een strijkkwartet.

In tussen 2013-2017 een 4-tal concerten voor cello en piano met Richard Vos in de Pauluskerk in Baarn.

Als cellodocent ben ik verbonden aan Kunstenhuis-Idea Biltse muziekschool en Theater en Kunstencentrum de Kom in Nieuwegein. KunstKombinatie in Nieuwegein, muziekles voor volwassenen en als zelfstandig docent geef ik cello-les bij Scholen in de Kunst Leusden en privéles in Amersfoort.

Motivatie is veel belangrijker dan leeftijd !

De cello heeft een betoverende warme diepe klank. Ervaar tijdens een proefles dat de imponerende cello een geweldig instrument is om te bespelen.

Frank Linschoten

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een proefles? Laat het mij weten!