Schrijf je nu in voor een gratis proefles en ervaar de mooie diepe warme klank met strijken op een cello.

De Bilt

Kunstenhuis-Idea, Biltse Muziekschool. Lichtruim, Planetenbaan 2. Bilthoven. Cello les voor kinderen, jeugd en jongeren en volwassenen.

 

Celloles.  Ruim 20 jaar heb ik ervaring in Kunstenhuis-Idea als cello docent met les geven aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ik heb ondervonden dat  motivatie belangrijker is dan leeftijd.

Cello proef les: gratis.

Opstapcursus: Na een proefles is aansluitend een opstapcursus met cello voor thuis & celloles van 4 lessen mogelijk.

Tussentijds starten van lessen: Het seizoen loopt jaarlijks van augustus tot en met juni/begin juli, starten in de loop van het cursusjaar is tevens mogelijk.

Cello les mogelijkheden zie: kunstenhuis.nl

Cello spelen voor kinderen, jeugd en jongeren

Wanneer je de ervaring op doet dat je strijken op 4 snaren leuk vindt en je houdt van lagere mooie warme tonen van de cello, dan is de cello wellicht iets voor jou. Je leert al snel veel leuke korte liedjes en melodieën spelen. Leuke vrolijke muziek vaak met cd begeleiding of muziek file. Regelmatig speel je ook samen met 2 cello’s tijdens de les met cello mijn mij als docent en met andere cello leerlingen.

Moderne lesmethodes met cd/music file voor kinderen. Door de stapsgewijze gekozen opbouw van lesmateriaal is cello een goed te leren instrument. Zelfwerkzaamheid wordt gestimuleerd. Cello is een instrument om veel liedjes op te spelen, net zoals bij viool, dwarsfluit en piano bijvoorbeeld. Vanaf de eerste lessen leer je naast het aanleren van een goede speelhouding en strijken, al vlot liedjes spelen d.mv leuke moderne Amerikaanse en Engelse geïllustreerde cello lesmethodes, met cd of file begeleiding. Daarnaast worden vlotte cello duetten(voor 2 cello’s) gespeeld. Voor o.a. aanleren van zuiver spelen en omdat samen spel leuk is  speel ik regelmatig mee.

Klassiek en/of Pop/filmmuziek. Na het aanleren van de basisvaardigheden kan een keuze gemaakt worden om mooie klassieke, romantische of barok muziek te spelen en/of pop en filmmuziek.

Cello les voor volwassenen: Cello les voor volwassenen: er zijn in Kunstenhuis ‘Het Lichtruim’  verschillende les mogelijkheden voor volwassenen.

Met een goede opbouw in speel en leer materiaal met goede cello methodes is cello spelen ook voor volwassenen leuk en goed aan te leren. Het is voor mij niet waar gebleken dat je alleen cello leert spelen als je op je 6 jarige leeftijd met spelen begint. Motivatie is veel belangrijker dan leeftijd.
Er wordt een goede opbouw in noten leren lezen aangeboden. Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen voordat je begint. Na het aanleren van de basis vaardigheden  kunnen klassieke, romantische en barok stukken en methodes gespeeld worden, en/of Pop en filmmuziek.

Ik vindt het belangrijk dat het aanleren van kwalitatief cellospel met een goede speelhouding op een persoonlijke en ontspannen wijze gebeurt, waarbij speelplezier voorop staat. Tijdens de les wordt regelmatig met 2 cello’s samen gespeeld ook voor goed aanleren van zuiver spelen. Cello is heel geschikt om samen te musiceren met andere instrumenten. Bijvoorbeeld met viool, dwarsfluit, blokfluit en piano. Het Kunstenhuis-Idea heeft ook ensembles voor volwassenen.

Maartensdijk: Kunstenhuis-Idea biedt ook cello lessen aan in Maartensdijk zie voor cello les vormen:

https://kunstenhuis.nl/muziek/instrumenten/cello/

 

Mijn opleiding:

Diploma’s: HBO Conservatorium studie aan Conservatoria van de Hogescholen van Utrecht en Amsterdam.

Ik geef  zelf regelmatig concerten met een duo voor cello en dwarsfluit, duo voor cello en piano en een cello solo programma en en speel in een kamerorkest. Zie verder biografie.

Cello huur:

Het is goed om voor het huren van een cello de maat even goed te bepalen, bv. tijdens een proefles. De cello is er in verschillende maten de ¼, ½,3/4 7/8 en hele cello, afhankelijk van leeftijd en lengte. Het is goed om voor het huren van een cello, b.v. tijdens een proefles, goed de maat te bepalen. Cello verhuur fondsen informatie via Frank of onder andere bij vioolbouwers: Contrada Musica  te AmersfoortVan der Knaap te Baarn en Maki vioolbouw te Utrecht.

Ensembles Kunstenhuis-Idea

Het Kunstenhuis-Idea Bilthoven heeft verschillende ensembles voor basisscholieren, middelbare scholieren en volwassenen.

Cello Leerlingen Presentatie in Theater het Lichtruim. Minimaal 2 keer per jaar krijgt iedere cello leerling(tot 21 jaar) de gelegenheid om voor elkaar en met elkaar voor ouders en bekenden op te treden. Voorts zijn er algemene optredens zoals pepernoten presentatie en een groot ensemble met alle viool en cello leerlingen op alle niveau’s. (alle leeftijden, ook voor volwassen naar keuze).

 

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een proefles? Laat het mij weten!